Да погледнем нещата в перспектива - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

Да погледнем нещата в перспектива

Да погледнем нещата в перспектива
1 януари, 2023
В началото на новата година, когато мислим за желанията си за годината и поставяме целите си, ние от Happiness Academy искаме да ви представим перспективата като силна черта на характера. Перспективата е дълбоко свързана както с щастието, така и с успеха в живота, и определено ще бъде от полза при избора на правилните цели за годината.

Перспективата е свързана с умението да се вижда както по-голямата картина, така и детайлите. Става дума и за това да можеш да видиш проблема от гледната точка на някой друг човек или от друга гледна точка. Да имаш перспектива означава също така да можеш да комбинираш знания и опит, за да можеш да видиш какво наистина е важно в дадена ситуация.

Внимавайте, перспективата не е свързана само с рационалното мислене и вземането на решения. Тя е свързана също така с разбирането на собствените ни чувства и чувствата на другите хора и със съпричастността. В известен смисъл перспективата е свързана с балансиране на мисленето и чувствата. Тя е една от силните страни на характера принадлежащи към добродетелта Мъдрост. Хората, които имат перспектива, са смятани за мъдри и често са търсени за съвет от приятелите си.

Изследванията показват, че перспективата е положително свързана с благополучието. Една от причините за това е, че тя помага да се намери смисъл и цел в живота. Също така тя е негативно свързана със стреса. Колкото по-добре умеем да използваме перспективата, толкова по-малко сме стресирани. Наличието на силна перспектива помага да бъдем по-креативни и да постигаме по-добри резултати в ученето. Перспективата също така води до по-добро приемане от страна на колегите и е една от силните страни на характера, които най-често се ценят на работното място.

Така че нека да погледнем нещата в перспектива и да положим основите на една щастлива и успешна 2023 г. Присъединете се към нас в Happiness Accelerator, за да работите за подобряване на перспективата си.
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

31 януари, 2022

МИСИЯ ЛЮБОВ

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Щастие в работата

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си