МИСИЯ ЛЮБОВ - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

МИСИЯ ЛЮБОВ

МИСИЯ ЛЮБОВ
31 януари, 2022
Февруари е месецът на любовта и нейният патрон – Св. Валентин. Ето защо, съвсем естествено, решихме да поставим ново предизвикателство пред всички нас, което нарекохме МИСИЯ ЛЮБОВ.

И така, добре дошли в МИСИЯ ЛЮБОВ. Целта на мисията е да засилим любовта като своя силна страна на характера. В този си смисъл любовта има много повече видове и значения в сравнение със самата емоция.

Съществуват различни видове любов: привързаност между родители и деца, другарска любов или приятелство, любов към семейството, романтична любов, любов към домашни любимци/животни и духовна любов.

VIA Institute on Character разглежда любовта като реципрочна, отнасяща се както до любовта към другите, така и до готовността да се приеме любов от другите. Ето и мотото, което те ни предоставят за любовта като силна страна на характера: „Изживявам близост и връзки, изпълнени с любов, в които давам и получавам любов, топлина и грижа“.

Любовта е една от петте силни страни на характера, които са най-силно определящи за реализацията ни в живота. Тя ни позволява да създаваме сигурни взаимоотношения с другите хора. Изграждането на близки дългосрочни връзки с други хора е един от най-важните фактори за дълголетието ни и доброто ни здраве.

От социална гледна точка любовта има жизненоважно значение за благосъстоянието на обществото. Всички ние сме взаимосвързани и зависим един от друг за успеха си и бъдещото си развитие. Любовта включва силни положителни чувства, ангажираност, а често и жертви за благото на другите. Светът просто не може да съществува, ако не сме в състояние да даваме и получаваме любов.

Но как решаваме кой заслужава нашата любов и кой не? Има ли шанс всеки от нас да може да обича всички и да бъде съпричастен с проблемите на всички? Само си представете - свят, пълен с хора, готови да дават и получават любов безусловно. Дали това ще сложи край на всички войни, престъпления и страдания? Вярвате ли, че любовта може да спаси света?

Без значение какъв е отговорът ви, ако всеки направи личен избор да отвори сърцето си по-широко, това ще е добре за всички. Любовта не само ще ни накара да се чувстваме по-щастливи и да живеем по-дълго, но и ще ни подтикне да правим хубави неща и ще ни помогне да се развиваме. И ако всеки от нас расте и става по-добър - тогава можем да кажем, че нашата МИСИЯ ЛЮБОВ е напълно възможна.

Този месец сме подготвили 28 дейности , вдъхновяващи мисли и предизвикателства, в нашето мобилно предложение Happiness Accelerator. Te ще ви помогнат в мисията по пътя към Любовта.

Ще се радваме да ни пишете на office@happinessacademy.eu , като ни задавате въпроси и споделяте преживяванията си, изпълнявайки своята мисия: Любов.
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Щастие в работата

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си