Декември - месец на Смирението - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

Декември - месец на Смирението

Декември - месец на Смирението
30 ноември, 2021
Смирението не е една от силните черти на характера, която може лесно да бъде разбрана и използвана. Но тя е изключително важна за това да имаме добри взаимоотношения с другите, да успяваме и да сме удовлетворени от себе си и живота си.

Смирението означава да не се приемаме за по-важни или по-специални от другите хора.

Скромността е важен аспект от смирението. Тя ни кара да правим неща, които отклоняват вниманието от нас. Скромността и смирението включват желанието ни да не се самоизтъкваме или възгордяваме от собствените си успехи. Това обаче не предполага ниска самооценка, а по-скоро желание да не насочваме прожекторите към себе си, смятайки, че сме по-добри от другите.

Смирените хора признават честно и открито слабостите и недостатъците си, приемат съвети и помощ от другите с благодарност.

Смирението е възможност за самоусъвършенстване. Когато успеем да постигнем смирение, „очите ни се отварят“ за областите от живота ни, върху които е добре да поработим, за да постигнем развитие. Ако някой приятел или колега (а защо не и шефът) ни предложи да променим нещо в действията си, за да постигнем по-добър резултат, трябва да приемем, че това, което правим сега може би наистина не е добре за нас. Това става, като се откажем от настоящите си убеждения и се доверим на човека, който ни предлага нещо различно. Само със смирение и емоционална интелигентност можем да позволим на хората да подпомогнат нашето развитие и бъдещи успехи.

Смирението е важно и за вътрешното ни благополучие. Разочарованието и гневът често съпътстват неуспехите ни. Важно е да владеем смирението, за да можем по-добре да приемаме предизвикателствата и „да се вдигаме на крака“ след провалите. Може да звучи нелогично, но колкото по-смирени сме, толкова и по-устойчиви сме. Ако успеем да признаем, че нашите собствени действия и решения са причина за неуспеха ни, ще успеем и да работим за промяна в поведението и позицията си. Ако съчетаем смирението с жизнерадостта, ще успяваме всеки път да продължаваме напред и да преодоляваме по-лесно трудните моменти.

Смирението започва с приемането на това, което сме и което ни прави хора. В резултат на това, ние поемаме контрол над отношението и гледната си точка към живота. Както казва Алисън Луис Кенеди – шотландска писателка: "Имайте повече смирение. Помнете, че не познавате границите на собствените си възможности. Успешни или не, ако продължавате да надскачате себе си, ще обогатите собствения си живот - а може би дори ще зарадвате няколко непознати."

Смирението е важно качество. Ако изберем да го развием в себе си, ще живеем по-щастливо.

Готови ли сте да опитате нещо ново и да работите за по-щастлив живот, изпълнен със смирение?

Посвещаваме последния месец от предизвикателната за цялото човечество 2021 година на Смирението в нашето мобилно приложение Happiness Accelerator. Подготвили сме за Вас 31 дейности, вдъхновяващи мисли и предизвикателства, които ще Ви помогнат по пътя към Смирението.
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

31 януари, 2022

МИСИЯ ЛЮБОВ

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Щастие в работата

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си