Септември - месец на упоритостта - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

Септември - месец на упоритостта

Септември - месец на упоритостта
22 август, 2022
През месец септември повечето от нас се завръщат след лятната ваканция на работа или в училище. Ето защо решихме да посветим този месец на засилване на упоритостта като силна страна на характера. Тя е ключова, както за успеха ни, така и за това да се чувстваме удовлетворени и уверени.

Упоритост е способността да продължаваш да правиш нещо, въпреки препятствията. Хората, които проявяват упоритост, показват постоянство в правенето на нещата, с които са се захванали без значение колко им е трудно или колко време им отнема постигането на целта.

Понякога трябва да впрегнем цялата си воля, за да не да се откажем от това, което правим поради трудностите, които срещаме по пътя си. Умението да „презареждаме батериите си“ (например да планираме редовни почивки или да се награждаваме с нещо дребно за малките си постижения) ни помага много да действаме целенасочено, докато приключим задачата или проекта си.

Понякога наричаме упоритостта „хъс“. Именно нашият „хъс“ може да се окаже най-ценното ни предимство. Не е задължително да сме сред най-богатите, да имаме най-много приятели или да сме най-умни сред познатите си; ако сме упорити, можем да постигнем целите си. А когато това се случва, ние ставаме по-уверени и в способността си да постигаме бъдещи успехи.

Упоритите хора не приемат неуспеха за провал, а като урок, който им позволява да научат нещо ново. Според Анджела Дъкоурт, изтъкнат психолог и автор на книгата „Хъс“, „Хъсът е важен, защото той е двигател на постиженията и успеха, независим      от и допълващ приноса на таланта и интелигентността. Природната интелигентност и талантливост са чудесни, но за да се справяме наистина добре и да процъфтяваме, ни е необходима способността да упорстваме. Без хъс талантът може да се окаже само неизползван потенциал. Само благодарение на усилията, които полагаме, талантът ни се превръща в умение, което води до успех“.

И за да завършим този сериозен материал с усмивка, Ви предлагаме една видео история, която ни показва как през зимата в Патагония, където храната е оскъдна, ламата Коро се изправя срещу досадния пингвин Оти в епична битка за последния вкусен плод. Това е един чудесен пример за това какво точно означава да си упорит …и добронамерен, и как тези усилия се възнаграждават.

https://www.youtube.com/watch?v=SkVqJ1SGeL0

Последвайте програмата ни в мобилното приложение Happiness Accelerator, засилете упоритостта като черта на характера си и бъдете щастливи!
Екипът на Хепинес Академи
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

31 януари, 2022

МИСИЯ ЛЮБОВ

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Щастие в работата

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си