Честита Баба Марта! Започва месецът на щастието! Тази година световното мото е "По-щастливи заедно" - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

Честита Баба Марта! Започва месецът на щастието! Тази година световното мото е "По-щастливи заедно"

Честита Баба Марта! Започва месецът на щастието! Тази година световното мото е
1 март, 2024
На 20 март всяка година светът се обединява, за да отбележи Международния ден на щастието. Този ден е нещо повече от отметка в календарите ни; с него отбелязваме съвместния си ангажимент за насърчаване на по-щастливо, по-приобщаващо и по-устойчиво общество. През 2024 г., мотото, с което ще отпразнуваме Международния ден на щастието е „По-щастливи заедно“. Нека вникнем в значението на този ден и връзката на Целите за устойчиво развитие (ЦУР) с колективния ни стремеж към щастие.

Значението на Международния ден на щастието 2024 г.

Международният ден на щастието през 2024 г. има за цел да символизира универсалния ангажимент към щастието като основна човешка цел. Стремежът към щастие е универсален стремеж, споделян от всички човешки същества по света. Този ден ни насърчава да се замислим как щастието е преплетено с нашите действия, решения и обществени структури, в които живеем.

Свързване на щастието с устойчивото развитие

Щастието на хората и общностите е неразривно свързано с просперитета на нашата планета. Устойчивото развитие не е свързано само с опазването на околната среда; то обхваща икономическия растеж, социалното приобщаване и опазването на околната среда за бъдещите поколения. Целите за устойчиво развитие (ЦУР), установени от ООН, служат като план за постигане на по-добро и по-устойчиво бъдеще за всички. Те са насочени към глобалните предизвикателства, пред които сме изправени, включително бедността, неравенството, изменението на климата, разрушаването на околната среда, мира и справедливостта.

Как Целите за устойчиво развитие допринасят за щастието

Връзката между Целите за устойчиво развитие и щастието е дълбока. Работейки за постигането на тези цели, ние се стремим не само към устойчиво бъдеще, но и към по-щастливо.

"По-щастливи заедно" подчертава силата на единството и общите цели. Става дума за насърчаване на приобщаваща среда, в която се взема предвид благосъстоянието на всички, като се подчертава, че усилията ни за устойчивост пряко допринасят за нашето споделено щастие. Целите за устойчиво развитие предоставят план за справяне с глобалните предизвикателства, които оказват влияние върху нашата колективна радост и благополучие - от опазването на околната среда до социалното равенство и икономическото развитие.

Нека споделим щастието

Независимо дали чрез образование, застъпничество или преки действия, всеки от нас има силата да промени нещо в стремежа си към един по-щастлив и устойчив свят.

Отбелязвайки Международния ден на щастието през 2024 г., ние приемаме визия за глобална солидарност и надежда. Нека използваме тази възможност, за да подновим усилията си за постигане на Целите за устойчиво развитие и за създаване на свят, в който щастието и устойчивостта вървят ръка за ръка. Заедно можем да изградим бъдеще, което излъчва радост, приобщаване и устойчивост за идните поколения.

В мобилното приложение Happiness Accelerator – можете да намерите както програма за подобряване на личното щастие и връзките с другите, така и програмата за Земята, в която ще научите какво може всеки от нас да направи, за да помогне за по-разумно използване на природните ресурси и справяне с климатичните промени.

Заедно можем повече!
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

31 януари, 2022

МИСИЯ ЛЮБОВ

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Щастие в работата

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си