Приказка за крушата и нейните четири сезона - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

Приказка за крушата и нейните четири сезона

Приказка за крушата и нейните четири сезона
6 май, 2018
Имало едно време един човек, който имал четирима синове. Той искал да научи синовете си да не преценяват нещата твърде бързо и да не се отказват лесно. И така, той изпратил всяко едно от момчетата на път, със задача да отидат до едно и също крушово дърво, което се намирало далеч от тяхното село. Първият син трябвало да отиде през зимата, вторият през пролетта, третият през лятото, а най-малкият син през есента.

Когато всички посетили дървото и се върнали, бащата ги събрал и ги накарал да опишат какво са видели. Първият син споделил, че дървото било грозно, сгънато и изкривено. Вторият син казал, че това не е възможно да е същото дърво, което той е намерил - той бил видял дърво, покрито със зелени пъпки и излъчващо обещание за плодовитост. Третият син казал, че това, което са видели братята му не може да е дървото – той видял крушата цялата цъфтяща и излъчваща сладък аромат, дървото било толкова прекрасно, че на него му се сторило, че е най-красивото дърво, което някога е виждал. Най-малкият син споделил, че той е видял съвсем различно дърво - цялото обсипано с плодове, символ на пълноценен живот и удовлетвореност.

Бащата изслушал разказите на синовете си и им казал, че всеки един от тях е прав и те всички са видели едно и също дърво. Просто всяко момче е посетило крушата през различен сезон от годината.  Това бил и урокът, който той иска да им предаде - не бива да се съди както за дърветата, така и за хората само от един техен сезон. Истинската им  същност - както и радостта, любовта, която носят, са резултат, който можем да видим само в края на годината, когато всички сезони са преминали.

Ако решите да се откажете през зимата, ще пропуснете обещанието за нов живот, което идва с пролетта; красотата и топлината на лятото; както и изобилието на есента. Не позволявайте болката и трудностите от един сезон или период от живота ви да разрушат дългосрочното ви щастие.
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

31 януари, 2022

МИСИЯ ЛЮБОВ

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Щастие в работата

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си