Приказка за крушата и нейните четири сезона - Happiness Academy - Академия за щастие

Приказка за крушата и нейните четири сезона

Приказка за крушата и нейните четири сезона
6 май, 2018
Имало едно време един човек, който имал четирима синове. Той искал да научи синовете си да не преценяват нещата твърде бързо и да не се отказват лесно. И така, той изпратил всяко едно от момчетата на път, със задача да отидат до едно и също крушово дърво, което се намирало далеч от тяхното село. Първият син трябвало да отиде през зимата, вторият през пролетта, третият през лятото, а най-малкият син през есента.

Когато всички посетили дървото и се върнали, бащата ги събрал и ги накарал да опишат какво са видели. Първият син споделил, че дървото било грозно, сгънато и изкривено. Вторият син казал, че това не е възможно да е същото дърво, което той е намерил - той бил видял дърво, покрито със зелени пъпки и излъчващо обещание за плодовитост. Третият син казал, че това, което са видели братята му не може да е дървото – той видял крушата цялата цъфтяща и излъчваща сладък аромат, дървото било толкова прекрасно, че на него му се сторило, че е най-красивото дърво, което някога е виждал. Най-малкият син споделил, че той е видял съвсем различно дърво - цялото обсипано с плодове, символ на пълноценен живот и удовлетвореност.

Бащата изслушал разказите на синовете си и им казал, че всеки един от тях е прав и те всички са видели едно и също дърво. Просто всяко момче е посетило крушата през различен сезон от годината.  Това бил и урокът, който той иска да им предаде - не бива да се съди както за дърветата, така и за хората само от един техен сезон. Истинската им  същност - както и радостта, любовта, която носят, са резултат, който можем да видим само в края на годината, когато всички сезони са преминали.

Ако решите да се откажете през зимата, ще пропуснете обещанието за нов живот, което идва с пролетта; красотата и топлината на лятото; както и изобилието на есента. Не позволявайте болката и трудностите от един сезон или период от живота ви да разрушат дългосрочното ви щастие.
30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?