Щастие в работата - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

Щастие в работата

Щастие в работата
7 февруари, 2020
Защо е важно да бъдем щастливи в работата? Живеем в свят, в който все повече хора не възприемат работата си като нещо задължително, което вършат на всяка цена. За повечето от нас работата не е изпълнение на необходимия минимум от отговорности срещу, които получаваме конкретно възнаграждение. Работата ни е начин на живот, възможност да се развиваме, възможност да помогнем на другите със знанията и уменията си, начин да бъдем полезни.

Не само значението на работата ни я прави така важна за нас, но и удовлетворението, което получаваме от нея. Работодателите знаят, че щастливият служител е лоялен, много по-продуктивен, готов да даде максимума от себе си, за да постигне компанията най-добрите възможни резултати. Щастието на работното място не е бонус, а необходимост, за добре функционираща работна среда.

Ако вашият опит до тук ви кара да си задавате въпроси като: Защо щастието е важно в бизнес контекста? Как да бъда лидер на щастлив екип? Може ли всеки да е щастлив на работното си място? Какво да направя, за да намеря необходимия баланс, който да изгради основите на щастливи работни взаимоотношения ? То това обучение е за Вас!

Тренингът "Щастието в работата" е разработен от проф. Радж Рагунатан от Училището МакКомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин. Той съчетава познанията и последните открития на различните научни области, в това число психология, невронаука и теория на поведенческите решения, за да предложи изпробвана и практична рецепта за подобряване нивото на щастие в работата.

Тренингът ще преминеа през два етапа: първи - изясняване на предимствата на това да бъдем щастливи и да имаме щастливи хора в екипа. Във втори етап ще бъдат представени практически съвети и предложения за това как участниците могат да засилят собственото си щастие, както и това на хората около тях.

По време на тренинга ще бъдат представени обобщено научните изследвания на трите най-важни фактора, определящи щастието в работата: Удовлетворяване на базовите нужди; Постигане на МБА (Майсторство, Близост и Автономност); Изграждане на ориентация към Изобилие.

Ще се работи интензивно върху следните аспекти, влияещи на щастието в работата: 

  • поставяне на правилни основи;
  • създаване на възможности за развитие и постигане на майсторство;
  • създаване на чувство за близост (принадлежност);
  • овластяване на екипа чрез автономност;
  • създаване на култура на изобилие.
 
В края на деня, участниците ще имат персонализиран план както за собственото си щастие, така за това как могат да подобрят щастието на колегите си.

Обучението е интерактивно и включва голям брой упражнения.

 Tренери:

Валя Данкова: Обучител с 10 години опит в провеждането на интерактивни тренинги на възрастни. Сертифициран преподавател на възрастни. Магистър по бизнес администрация.

Любов Кирилова: Дългогодишен опит в изграждане и ръководене на екипи (над 15 години), с доказани лидерски качества, допринесли за развитието и мотивирането на служителите да постигат поставените цели. Магистър по международни икономически отношения.

Обучението ще се проведе на 9 април от 9.30 до 17.00 часа.

Краен срок за заявяване на участие: 1 април 2020 г.

ТАКСА за участие: 216 лв. с ДДС на човек /с включени учебни материали и кафе паузи/
Начин на плащане: по банков път

Обучението се провежда при група от минимум 5 и максимум 10 човека
9 октомври, 2023

Нов курс за щастие

19 декември, 2022

Дигитална осъзнатост

1 ноември, 2022

Безпристрастност

1 октомври, 2022

Самоконтрол

1 август, 2022

Вашата ABBA ваканция

1 май, 2022

Благодарност

31 януари, 2022

МИСИЯ ЛЮБОВ

1 ноември, 2021

Бъдете смели

20 април, 2021

Пролетна умора

7 февруари, 2020

Формула за успех

7 февруари, 2020

Щастливият лидер

7 февруари, 2020

Томбола на Goodworky

30 декември, 2019

Ритъмът ще те завладее

11 ноември, 2018

Твоята, моя история

18 октомври, 2018

Благодарност

9 октомври, 2018

Какво обича щастието

8 октомври, 2018

Да обичаш и да даваш

19 юли, 2018

Пари или време?

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си