За курса - Happiness Academy - Академия за щастие
Запиши се за нашия бюлетин и получи безплатна е-книга!

За курса

Какви са характеристиките на един щастлив живот?

Това със сигурност е един от най-често задаваните и най-важни въпроси в живота ни, още от времето на нашите предци.

Буда се отказва от царството си в търсене на щастие. Много гръцки философи (от Аристотел до Епикур; от Платон до Сократ) имат свои собствени възгледи за това, което е необходимо, за да бъдем щастливи.
И, разбира се, ние всички имаме собствени теории за щастието.

Но колко валидни са нашите теории?

До скоро, можехме да търсим отговорите само в разговори с духовни водачи.
Или, ако имаме късмет, бихте могли обсъждаме тези теми на разговори с приятели и семейството ни, късно вечер (най-вероятно придружени с голямо количество алкохол).

За щастие, всичко се е променило сега. През последните 10-15 години учените обстойно изследват темата за щастието и вече имаме една по-добра научна представа какво ни е необходимо, за да имаме щастлив живот.

Kурсът "Живот, изпълнен с щастие и удовлетвореност" е разработен от проф. Радж Рагунатан от Училището МакКомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин. Той съчетава познанията и последните открития на различните научни области, в това число психология, невронаука и теория на поведенческите решения, за да предложи изпробвана и практична рецепта за водене на живот, изпълнен със смисъл и щастие.


Този курс ще Ви помогне да намерите отговори на въпроси като:
  • Защо най-умните и най-успешните, не са толкова щастливи, колкото биха могли или трябва да бъдат?
  • Какви са 7-те смъртни гряха спрямо Щастието, които дори умните и успешните извършват?
  • Кои са 7-те навика на най-щастливите и как можете да ги прилагате в живота си?
Методология: По отношение на методологията на провеждане на курса, както създателят му – Радж Рагунатан, така и ние – неговите партньори за Европа - вярваме, че най-добре се учи, когато участниците се забавляват. Затова курсовете се градят по-малко върху лекции и повече върху дейности, които включват интерактивност и водят до осъзнатост (опознаване на себе си и околните). Курсът включва, освен упражненията за създаване на навиците на „най-щасливите”, така и много дискусии и скали за самооценка.

През месец май 2018 проф. Рагунатан направи еднодневен семинар на тема: "Мастър клас Щастие: Изкуството на щастието в работата". Повече информация за събитието можете да прочетете тук .
Можете да видите и интервютата, които проф. Рагунатан даде пред българските медии:

https://video.bnt.bg/bg/a/retsepta-za-shchastie-radzh-ragunatan

http://bnr.bg/horizont/post/100981314/profesor-preporachva-zdravoslovna-hrana-dostatachno-san-i-redovni-uprajnenia-za-da-sme-shtastlivi

https://www.youtube.com/watch?v=gZAaNTyDlkQ

https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/specialist-po-shtastie-za-da-imate-shtastie-v-lichnija-si-zhivot-trjabva-da-go-imate-i-na-rabotnoto-mjasto.html

https://www.bloombergtv.bg/video/prof-radzh-ragunatan-za-shtastieto

https://btvnovinite.bg/bulgaria/radzh-ragunatan-absoljutnoto-shtastie-ne-trjabva-da-bade-samocel.html

Любов към себе си

3 причини защо
3 практики как
3 признака, че наистина обичаш себе си